Albire Laser

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE ALBIREA DENTARA CU LASER

Albirea dintilor a devenit una dintre cele mai frecvente cereri pe care le au pacientii atunci cand viziteaza medicul dentist. Laserul de albire a dintilor trebuie administrat in cabinetul stomatologic.

 

Informatii generale

 

Pe scurt, procedura implica aplicarea unei substante de albire pe fiecare dinte, apoi caldura generata de laser sporeste eficacitatea acestuia si accelereaza procesul. Substabta utilizata este un gel de peroxid de hidrogen care variaza de la 25 la 40% in concentratii.

Tratamentul cu albire a dintilor laser dureaza aproximativ o ora in biroul stomatologic, iar costurile variaza in functie de sistemul de laser folosit si de cate tratamente sunt necesare. Nu toate persoanele sunt candidati pentru aceasta procedura si este necesar un examen dentar.

Un pic de istorie de albire a dintilor

 

Pana de curand, cea mai comuna modalitate de albire a dintilor a fost sa ii inmuiati intr-o solutie de peroxid de hidrogen sau o substanta similara. Procedura putea fi finalizata la domiciliu (utilizand o solutie slaba de peroxid) sau in cabinetul medicului dentist (folosind o solutie mai puternica). Oricum, albirea era finalizata pe parcursul mai multor zile sau saptamani. Pe masura ce albirea dintilor a devenit mai populara, unii stomatologi cosmetici au inceput sa utilizeze lasere sau lumini similare pentru a accelera reactia chimica a solutiei de albire. Aceasta procedura a albit dintii mai repede si a necesitat mai putine sesiuni de albire. Spre deosebire de albirea cu peroxizi, noua albire cu laser nu se poate face acasa; acesta trebuie completat sub supravegherea unui medic dentist calificat. Beneficiile si efectele, cu toate acestea, sunt in mod clar superioare oricarei metode utilizate anterior.

 

Pasi pentru albirea dintilor cu laser:

 

1. Screening-ul

Se recomanda ca femeile gravide si adolescentii sa intarzie procesul de albire a dintilor laser, daca este posibil. in timpul examinarii initiale, medicul dentist va verifica, de asemenea, daca gingiile au un nivel scazut si expun o cantitate semnificativa de radacina dentara. in acest caz, dintii dvs. pot fi albiti oarecum inegal, deoarece radacinile dintilor sunt rezistente la solutiile de albire.

 

2. Pre-tratament

Urmatorul pas consta in curatarea dintilor de medicul dentist sau de igienist. Ei trebuie, de asemenea, sa se asigure ca toate cariile sunt tratate si umplute, deoarece altfel solutia de albire poate patrunde prin cavitate in interiorul dintelui.

 

3. Medicatie

Orice forma de albire a dintilor poate provoca sensibilitate temporara, in special la persoanele care au deja o anumita sensibilitate in dinti. Din acest motiv, medicul dentist va poate prescrie un medicament antiinflamator nesteroidian inainte de prima sesiune de albire.

 

4. Albirea

Cand este timpul sa incepeti albirea dintilor, va veti aseza in scaunul dentistului ca de obicei si medicul dentist va folosi un aparat de protectie din cauciuc sau plastic pentru a va mentine gura deschisa. Apoi, dentistul va aplica o bariera asupra gingiilor dvs. pentru a le proteja de solutia de albire. Aceasta bariera este adesea aplicata ca un gel care se intareste cu un strat protector de cauciuc. Cand gingiile sunt pe deplin protejate, medicul dentist va folosi o seringa pentru a aplica un compus de albire in partea din fata a dintilor. Medicul dentist va folosi un laser stilou pentru a activa compusul si va crea astfel un efect de spuma, pe masura ce curata petele.

 

Cand toti dintii au fost albiti, dentistul va lasa compusul cateva minute pe dinti, apoi va sterge compusul de albire folosind un instrument de vid subtire. Apoi va aplica un nou strat de compus si va repeta procesul de trei ori daca e cazul.

 

Veti sti ca ajungeti la sfarsitul sesiunii atunci cand dentistul va clateste cu grija gura, apoi indeparteaza usor stratul protector de pe gingie.

 

5. Urmarirea

Procesul de albire a dintilor nu este permanent. Dintii pot fi recolorati, in special din cauza consumului de tigari, bauturi, cum ar fi cafea sau ceai, sau unele alimente. Este posibil sa fie necesar sa programati o sesiune de albire ulterioara; eficacitatea albinarii dureaza de la sase luni sau pana la cativa ani.

 

Dupa o sesiune de albire, este posibil sa constatati ca a crescut sensibilitatea dintilor, mai ales in primele zile. Aceasta variaza in functie de pacient: unii nu prezinta nicio sensibilitate, unii prezinta o sensibilitate usoara sau ridicata. Medicul dentist va poate prescrie medicamente pentru a evita sau reduce sensibilitatea si, bineinteles, sensibilitatea se va opri dupa cateva zile. De asemenea, trebuie sa urmati cu medicul dentist daca aflati ca gingiile sunt albe sau inflamate, dar acest lucru este mai putin frecvent decat sensibilitatea.

 

Albirea dintilor cu ajutorul SIROLaser la Neoclinique

 

Am ales, la Neoclinique, cel mai bun echipament pentru a crea un zambet prin folosirea luminii: rapid, usor si profesional. Am ales cel mai bun laser care transforma cu usurinta dintii albi cu activarea termica a gelului de albire. Beneficiile SIROLaser fata de alte echipamente de albire a dintilor:

– pacienti mult mai multumiti cu zambete incantatoare

– dinti estetizati foarte rapid si usor

– tratament necomplicat si rapid, fara aproape niciun efect secundar

– albire individuala pe fiecare dinte pentru rezultate profesionale